Hoger rendement uit het totale systeem zonnepanelen

Door de zonnepanelen afzonderlijk te optimaliseren kan elk paneel optimaal produceren. Bij een traditioneel systeem gaat het maximale rendement uit van de zwakste zonnepanelen. In ons systeem heeft het zwakste zonnepaneel of een zonnepaneel in de schaduw geen invloed op de prestaties van de rest van het systeem.

Het systeem haalt meer energie uit elk afzonderlijk zonnepaneelpaneel. Dit kan oplopen tot een extra energieopbrengst van wel 25%!  

Er zijn veel oorzaken voor het niet maximaal functioneren van een deel van de zonnepanelen. Denk aan vuil door vogels en bomen, schaduw door een schoorsteen of schotelantenne, sneeuw, et cetera. In ons systeem wordt het totale systeemrendement niet beïnvloed door minder functionerende panelen. 

Na verloop van jaren (circa 10 jaar) neemt de efficiëntie van een zonnepaneel af. Dit kan per paneel variëren. Omdat ze individueel aangestuurd worden is het ook geen probleem als een van de zonnepanelen een halve dag in de schaduw ligt. Dit heeft nauwelijks effect op het eindrendement. Je kunt dus meerdere zonnepanelen op een dak leggen, waarmee je een hoger eindresultaat bereikt. 

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier:

* verplichte velden

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit doen wij om het gebruiksgemak van de site te verbeteren, statistieken bij te kunnen houden en inzicht te krijgen in het bezoek gedrag. Daarnaast gebruiken we cookies zodat we je kunnen voorzien van relevante advertenties. Je leest hier meer over in ons privacybeleid.